Jeu-de-boulesvereniging JBV in Schoorl krijgt 45.000 euro compensatie van de gemeente voor de verplaatsing van haar clubhuis en de banen. Eerder deze week wilde een woordvoerder het bedrag nog niet melden aan Duinstreek Centraal, maar daarop is het college teruggekomen. Het bedrag is openbaar en volgens wethouder Bekkering goed te verdedigen: "Het is een reële compensatie voor de extra kosten die de jeu-de-boulesvereniging voor de verplaatsing moet maken."

JBV Schoorl verplaatst het bestaande clubgebouw aan de Sportlaan 7 enkele honderden meters en strijkt even verderop neer bij nieuwe banen langs de Molenweg. Op de locatie die vrijkomt, kan nu het parkeerterrein komen dat is bedacht voor Plan Buitenduin. Tweeëneenhalf jaar geleden stemde de vorige gemeenteraad al in met dit plan. Het behelst onder meer de aanleg van twee parkeerterreinen en de aanleg van een fietspad tussen de Sportlaan en de Molenweg. Het plan kon niet worden uitgevoerd voordat er een akkoord was met JBV Schoorl. De onderhandelingen duurden langer dan voorzien.

Het nieuwe clubgebouw van de vereniging komt in het noordelijke deel van het zogeheten 'Groene Hart van Schoorl', het onbebouwde veld ten oosten van het centrum waar doorgaans de kofferbakmarkt wordt gehouden. De exacte locatie van de nieuwe jeu-de-boulesbanen wordt tegenover de kruising van de Molenweg met de Huismansweg. (dronefoto: Arjan Kroon, Kampeerterrein Buitenduin)
Pin It
Bekeken: 1576x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/