Sinds enkele maanden wordt in Sint Pancras gewerkt aan de aanleg van de nieuwe duikerbrug 'De Helt' in De Helling. Naar verwachting half januari start de verbreding van de sloot langs de Gedempte Veert, deze werkzaamheden duren maximaal een maand. De duiker zorgt voor een nieuwe vaarverbinding en meteen ook een veilig watersysteem in de Alkmaarse wijk Vroonermeer Noord.

In het belang van een goede en veilige waterhuishouding is verbreding van de watergang langs de Gedempte Veert noodzakelijk. Zo kan water bij veel regenval en/of harde wind vanaf de Vroonerplas richting het noorden weg stromen. Samen met de aanleg van een geheel nieuwe stuw wordt de waterhuiskundige situatie volledig geborgd. Bovendien zorgt de verbreding voor verbetering van de waterkwaliteit. Tegelijkertijd wordt in De Helling een duikerbrug aangelegd, zodat mensen straks met een bootje vanaf de Vroonerplas kunnen varen tot aan het Daalmeerpad en vice versa.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: “We willen Langedijk steeds beter doorvaarbaar maken. Dit is een uitgelezen kans om de werkzaamheden voor een goed watersysteem te combineren met de aanleg van een nieuwe vaarroute inclusief duikerbrug. Het is de bedoeling dat ook bij het Daalmeerpad een doorvaarbare brug komt, waarmee er een aansluiting komt op het water aan de noordzijde van Sint Pancras. Op dat moment is het mogelijk om van het westen van Sint Pancras naar het oostelijk deel te varen. Zo wordt er stapsgewijs aan gewerkt dat de wijken Twuyverhoek en Vroonermeer via het water met elkaar worden verbonden. Overigens moeten nog wel nadere verkenningen worden uitgevoerd, voordat we tot concrete inrichting en aanleg kunnen overgaan.”

In het voorjaar kan gebruik worden gemaakt van de nieuwe vaarroute, die op de afbeelding vanuit noordelijke richting is afgebeeld.
Pin It
Bekeken: 3704x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/