De gemeente heeft de Alkmaarse vuurwerkvrije zones aangewezen. Op alle straten binnen de singels is afsteken verboden. Op de Kanaalkade - ook wel Knalkade genoemd - mag er dit jaar wél weer vuurwerk worden afgestoken op de stoepen en rijweg. Vorig jaar was dit nog verboden.

"Vorig jaar trokken veel Alkmaarders naar de Kanaalkade om te kijken naar het vele vuurwerk dat daar werd afgestoken. Dat vonden we eigenlijk wel een prima plek", laat een woordvoerder van de gemeente weten aan mediapartner NH Nieuws.

Op dat stukje Alkmaar mag dus op maandag 31 december tussen 18.00 en 2.00 uur vuurwerk worden afgestoken vanaf de gevels van de huizen met nummer 1A tot en met 131.

De gemeente verklaarde het centrum vuurwerkvrij nadat tijdens de jaarwisseling van 2014 naar 2015 drie winkels afbrandden aan de Langestraat. Het is nooit bewezen dat vuurwerk de oorzaak was van de fik.

De verkoop van vuurwerk ging vanmorgen in de hele provincie van start. Daarover zegt gemeente Alkmaar: "Je mag alleen vuurwerk kopen als je zestien jaar of ouder bent en mag je nooit meer dan 25 kilo vuurwerk in uw bezit hebben."

Er worden niet meer handhavers ingezet tijdens de jaarwisseling, aldus de woordvoerder. "We hebben een weekendinzet. Ze checken wel extra op de regels rondom vuurwerk en de vuurwerkzone."

Het te vroeg afsteken van consumentenvuurwerk en het kopen, afsteken en bezitten van illegaal vuurwerk is verboden. Bij het constateren van overtredingen, neemt de politie het vuurwerk in beslag. De dader kan daarbij rekenen op een fikse boete.

Buiten het centrum van Alkmaar heeft de stad geen vuurwerkvrije zones.
Pin It
Bekeken: 3855x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/