De zomer van 2018 kan nu al de boeken in als een extreem droge en warme zomer. Het KNMI verwacht deze week officieel de 25e hittegolf te noteren sinds het jaar 1901. De temperaturen stijgen deze week tot minstens 30 graden. In het oosten en zuiden van het land zal het kwik stijgen tot wel 40 graden.

Sinds 1911 zijn er officieel 24 hittegolven gemeten. De laatste was in juni/juli 2015. Ieder land heeft een eigen definitie van een hittegolf, in Nederland is dat: een periode waarin de temperatuur minimaal 5 dagen achter elkaar 25 graden of hoger is, waarvan op z’n minst drie tropische dagen met een temperatuur van 30 graden of hoger.

Het RIVM heeft maandag het Nationaal Hitteplan van de plank gehaald om iedereen, met name de risicogroepen zoals ouderen, kinderen en zieken, te waarschuwen voor de gevaren van hitte.

Een greep uit de vele tips om het hoofd en het huis koel te houden tijdens de tropische temperaturen:
- Laat alle ramen, deuren en gordijnen overdag zo veel mogelijk dicht. Zo komt de warmte van buiten niet naar binnen. Als het ’s avonds wat is afgekoeld zet dan de ramen en deuren open, zodat het kan doortochten
- Zet een ventilator aan en plaats deze 's avonds bij het open raam zodat afgekoelde lucht naar binnen wordt geblazen. De warme lucht afkoelen kan door een aantal flessen met bevroren water voor de ventilator te plaatsen.
- Slaap beneden. Warme lucht stijgt op waardoor de benedenverdieping vaak koeler is dan een bovenverdieping
-Drink minstens twee liter water per dag
-Zoek zoveel mogelijk de schaduw op en gebruik een goede zonnebrandcrème
-Draag luchtige kleding en een hoed of pet
-Span je niet teveel in, vooral niet tijdens de warmste uren van de dag

 
Pin It
Bekeken: 2907x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/