Tijdens de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes afgelopen weekend veroverden drie studenten van het Clusius College uit Alkmaar een plek in de landelijke finale. 

Skills Heroes is een landelijke vakwedstrijd voor mbo'ers. Leerlingen krijgen zo in wedstrijdverband de kans om hun talenten op diverse vakgebieden te laten zien en hun krachten te meten.

Mike van den Berg en Bart Oudhuis deden mee aan de kwalificatiewedstrijd Monteur mobiele werktuigen en kregen vijf opdrachten die door een jury beoordeeld werden. Bij diverse machines en tractoren waren storingen ingebouwd, die de studenten moesten lokaliseren en oplossen binnen een bepaalde tijd. Nadat dit lukte kreeg Mike van den Berg te horen dat hij zich mag rekenen tot de beste vijf van Nederland in zijn categorie.

Erik van Rosmalen en Maarten Post namen  als duo deel aan de kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg. Zestien studententeams kregen de opdracht in recordtempo een tuin aan te leggen, van het uitzetten van maten en peilen tot het aanleggen van de beplanting. Het Clusius-duo heeft zich geplaatst voor de finale van de Nationale wedstrijd Tuinaanleg op 22 en 24 februari in Den Bosch.

De winnaars van de landelijke finales mogen in september naar Budapest afreizen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Euroskills. (foto's: Clusius College)
Pin It
Bekeken: 2140x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/