Alkmaar, 20 oktober 2013. AZ heeft zondagmiddag tijdens de terugkeer van Dick Advocaat weten te winnen van SC Cambuur. Het wist een 0-1 achterstand om te zetten in een overwinning: 3-1. AZ kwam snel op achterstand in het eigen AFAS Stadion. Al in de 6e minuut kopte Cambuur speler Hemmen de openingstreffer binnen uit een vrijetrap: 0-1. Na deze goal nam AZ direct het initiatief en creëerde een aantal grote kansen. Jóhannsson schoof de bal net naast, een kopbal van Martens ging rakelings over en Ortiz beproefde zijn geluk met een sterk afstandsschot. In de 34e minuut was het dan eindelijk raak. Jóhannsson werd diep gestuurd en die behield het overzicht door de bal aan Beerens te geven. Beerens legde de bal voor zijn linkerbeen en schoot raak: 1-1. Nog voor de rust kwam AZ op voorsprong. Uit een doorgekopte voorzet belandde de bal voor de voeten van Jóhannsson en die kon ongedekt de 2-1 tegen de touwen schieten, wat ook meteen de ruststand was.

Ook na rust had AZ het betere van het spel. Het kreeg een aantal prima kansen, maar vond telkens Cambuur keeper Nienhuis op zijn weg. In de 68e minuut voerde AZ de score toch op. Martens gaf uit een snelle vrijetrap de bal aan Jóhannsson. Hij kapte zich vrij en schoot de bal prachtig in de bovenhoek: 3-1. Het was alweer de zevende treffer voor de Amerikaanse IJslander. Door zijn twee goals en assist kreeg hij in blessuretijd een publiekswissel. Doordat er verder niet meer gescoord werd pakte AZ de 3 punten en stijgt het van plek 9 naar plek 8. De achterstand op de koploper bedraagt slechts 3 punten.

De volgende wedstrijd van AZ is aanstaande donderdag. De ploeg van Dick Advocaat vertrekt dan voor de Europa League richting Kazachstan, waar Shakhter Karagandy de tegenstander zal zijn. Het is de derde wedstrijd in Poule L en wordt afgetrapt om 18:00.