Alkmaar, 21 oktober 2013. Het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, samen maken ze deel uit van de Geminigroep, geven meer geld uit dan dat er binnen komt. Dat blijkt uit een rapport van accountants- en adviesbureau BDO. Het MCA en Gemini staan niet alleen in het maken van verlies, nog 23 andere ziekenhuizen stevenen volgens het rapport af op grote financiële problemen, waaronder het Rode kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Dit komt met name door het stopzetten in 2014 van de compensatie die ziekenhuizen kregen in verband met de terugval in inkomsten door de invoering van een nieuw soort bekostiging.

Gezondheidseconoom Guus schrijvers laat via het NHD weten dat hij vindt dat het MCA onder andere de nieuwbouw in Heerhugowaard zou moeten heroverwegen, een nieuwe meerjarenbegroting moet maken en misschien zelfs bepaalde medische taken zou moeten afstoten. Schrijvers verwacht dat vanwege de omvang van het probleem het kabinet zal ingrijpen.

Pin It
Bekeken: 1509x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/