Alkmaar, 8 oktober 2013. De basketballers van rolstoelsportvereniging V.I.O.S. '82 spelen zaterdag 12 oktober in Breda de eerste wedstrijd van hun derde seizoen in de Nederlandse A-divisie. Onder leiding van coach Peter Dassen wil het team zijn uitstekende prestaties voortzetten. Daarvoor is versterking gekomen vanuit het tweede met Lindsay Frelink, afgelopen zomer met Oranje onder 25 jaar Europees Kampioen, en voormalig eredivisiespeler Ferry Beckers uit Amsterdam. Maar het is niet allemaal koek en ei. Dassen acht doorgroei naar de Eredivisie niet mogelijk zonder financieel net zo krachtig te zijn als de tegenstanders.

"Vijf jaar geleden stelde onze club landelijk weinig voor. Nu spelen we aan de top van Nederland mee en worden we alom gezien als een geduchte tegenstander. Daar hebben we keihard voor gewerkt," zegt coach Dassen. "Elke dinsdag- en donderdagavond wordt er fanatiek en met passie getraind. Dit seizoen ligt de focus vooral op nog slimmer spelen, sluw zijn en details zien.'' Dan stipt Dassen de belemmering voor doorgroei aan: "De gemeente subsidieert, maar dit is is gewoon niet genoeg voor geschikte sportrolstoelen en de nodige trainingsweekenden. We zijn afhankelijk van sponsors, maar het is steeds lastiger om die te vinden. Zo zijn we dringend op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor".

Wie het team in de A-divisie in eigen huis wil zien spelen kan dat op 8 februari doen. Kijk voor informatie op de website van V.I.O.S. '82.

Pin It
Bekeken: 1232x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/