Alkmaar, 8 oktober 2013. Zaterdag 12 oktober om 20:00 uur treedt in de St. Laurentiuskerk het Zeister Valborgkoor op. Met dit concert wil het koor zijn 21e verjaardag vieren. Het Valborgkoor is een landelijk gemengd koor. Sinds de oprichting in 1992 staat het koor onder leiding van dirigent Árpád Schermann. Op het moment telt het koor ongeveer 40 leden. De wijze waarop zij hun stem tot klinken brengen is gebaseerd op de visie van de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström (1879-1972).

Het concert begint met het zelden uitgevoerde Requiem (1972) van de Russische componist Alfred Schnittke. De delen van dit Requiem zijn zeer verschillend van stijl en variëren van uiterst fijnzinnig tot enorm weerbarstig. Iets wat aansluit bij de vooral jongere leeftijd van de zangers en zangeressen. Het tweede werk is het zeer klankvolle Miserere van Gregorio Allegri. Als derde volgt de première van een speciaal voor het Valborgkoor gecomponeerd werk "From the wingborn of a Swan" van Edie Hill, een Amerikaanse componiste. Het werk bestaat uit drie delen en gaat over de oorsprong en de geboorte van de muziek, waar de menselijke stem essentieel deel uit maakt. Elk deel heeft een eigen stemming en klankkleur en wordt begeleid door bijpassende instrumenten.

Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij Natuurvoedingswinkel EkoPlaza en via de website van het Valborgkoor.

Pin It
Bekeken: 1519x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/