Alkmaar, 8 oktober 2013. Een bomvol programma deze Provadja-week. Met op het podium 'Superkapitalisten', de eerste theatervoorstelling van Mugmetdevuurvliegen, geliëerd aan Mugmetdegoudentand. Als de kredietcrisis uitbreekt en het beleid gebaseerd op egoïsme van Greenspan zwaar bekritiseerd wordt, vraagt hij zich in deze geestige en intelligente voorstelling af hoe het zo ver heeft kunnen komen. Open Alkmaar vindt vrijdag 11 oktober voor de laatste keer plaats in Provadja. Hét open podium van de regio biedt deze keer plek aan onontdekt talent op het gebied van dans, cabaret, muziek en meer. In samenwerking met het AIA Architectuurcentrum is dinsdag de gratis lezing Zoden aan de dijk: Duurzaam verbouwen te bezoeken.

Natuurlijk draait Provadja ook films. In Blue Jasmine, speelt Cate Blanchett speelt een rijke socialite die in één klap alles kwijtraakt als haar man een zwendelaar blijkt te zijn.  'Meisje met negen pruiken' is een Duitse verfilming van de Nederlandse autobiografische bestseller van Sophie van der Stap. Als Sophie op 21-jarige leeftijd kanker krijgt, wil ze haar ten volste van haar leven genieten. A Story of Children and Film is het vervolg op het succesvolle, 15 uur durende A Story of Film: an Oddyssey. Regisseur Mark Cousins reist door de filmgeschiedenis en belicht de rol van kinderen in de wereldcinema.

In het kader van de Dag van de GGZ wordt donderdag 10 oktober de documentaire Elle s'appelle Sabine vertoond. De Franse filmmaakster Sandrine Bonnaire legt het dagelijkse leven vast van haar nu 38-jarige, autistische zusje. In samenwerking met Movies that Matter wordt de indrukwekkende documentaire Camp 14 vertoond, over Shin Dong-Hyuk die is opgegroeid in een Noord-Koreaans werkkamp en weet te vluchten. De Bankroet Jazz op 10 oktober is een multimediale voostelling, waarbij een filmscenario over een feestelijke Europese crisis in een collagefilm wordt vertoond, onder begeleiding van live jazzmuziek.

Voor de kinderen is er zondag 13 oktober, aansluitend op de Kinderboekenweek, de film There's Only One Jimmy Grimble (6+), over Jimmy die op een dag een wel heel bijzonder paar voetbalschoenen krijgt.

Pin It
Bekeken: 1232x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/