Alkmaar, 8 oktober 2013. In Stedelijk Museum Alkmaar herleven de gloriedagen van de dames Vlaanderen en hun foto's. In de herfstvakantie en de weekenden is er bij deze tentoonstelling een spannend 'kunst kijk koffertje' beschikbaar voor kinderen van 6 tot ongeveer 12 jaar, vol prikkelende kijkvragen, opdrachten en voorwerpen waarbij wetenschap, techniek en kunst (fotografie) elkaar ontmoeten. Met dit  koffertje kunnen opa's en oma's of ouders/begeleiders met maximaal 5 kinderen opdrachten doen in de tentoonstelling, die meteen toont wat de modetrends van toen waren. Op een ontspannen en speelse wijze wordt zo meer geleerd over het maken van foto's in de vorige eeuw, hoe de foto's werden bewerkt. Iedereen kan zelf ook op de foto.

Er zijn acht Dames Vlaanderen-koffertjes beschikbaar en een leen-koffertje kost € 2. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen van ca. 6 tot 12 jaar. Na afloop lever je je koffertje hier ook weer in. En kinderen hebben gratis toegang tot het museum.

De tentoonstelling 'Dames Vlaanderen- Het excentrieke fotografenduo uit Alkmaar' vertelt het verhaal over Tonny en Sophie Vlaanderen, twee bekende fotografes uit Alkmaar die van 1939 tot 1972 in hun fotostudio aan de Oudegracht duizenden Alkmaarders en mensen uit de omgeving portretteerden. Ook de grote hoedenverzameling van Tonny en Sophie ontbreekt niet. Uitgestald samen met allerlei persoonlijke spulletjes als tasjes, sieraden, handschoentjes, poederdoosjes, privéfoto's en medailles van schoonheidswedstrijden.

Meer is te lezen op de website van het Stedelijk Museum.

Pin It
Bekeken: 1481x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/