Alkmaar, 05 oktober 2013. Zaterdagmiddag gingen de deelnemers aan de Alkmaar city Swim eindelijk voor het 'eggie' in het water. Geestelijk vader Ben Bijl had na twee afgelastingen dan ook al laten weten dat na de watertemperatuur en blauwalg zelfs een meteoriet deze keer geen roet in het eten kon gooien. Jammer genoeg was het deelnemers veld door de tegenwerking van moeder natuur wel wat uitgedund. Zaterdagochtend stonden nog 105 zwemmers op de lijst, 99 daarvan gingen ook daadwerkelijk te water. En dat water was koud. Reden voor de organisatie een aangepaste route te hanteren. Vanaf buurthuis 'De Eenhoorn' op het Verdronkenoord zouden de zwemmers eigenlijk eerst richting Noord Hollands Kanaal moeten om aan te tikkenen en om te draaien in de jachthaven bij de Schelphoek. Maar vanwege de kou werd nu rechtstreeks naar Proeflokaal De Boom aan de Houtil gezwommen.

Daar werden zwemmers muzikaal onthaald door Bertje Doperwtje en zijn Mannen van Hak. De organisatie wil de opbrengst van de inschrijvingen en de sponsoring dit jaar gebruiken om ervoor te zorgen dat mindervaliden optimaal gebruik kunnen maken van zwembad de Hoornse Vaart. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp vereeuwigde de goede bedoelingen en de sportieve prestaties.

 

 

Pin It
Bekeken: 2072x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/