Alkmaar, 4 oktober 2013. Op 15 oktober 2013 wijzigen de Alkmaarse beleid- en handhavingregels voor verkoop van softdrugs vanuit coffeeshops. Deze nieuwe regels zorgen er voor dat illegale verkooppunten van drugs aangepakt kunnen worden. Eén van de uitgangspunten is dat de markten van soft- en harddrugs worden gescheiden. Het beleid is gericht op beperking van het aanbod van softdrugs vanuit coffeeshops en het illegale circuit. Bij overtredingen wordt een passende maatregel toegepast. Met de nieuwe regelgeving is voor de overtreder direct duidelijk welke maatregelen hij van gemeente, politie en Openbaar Ministerie kan verwachten.

Andere doelen waarop het nieuwe beleid rust zijn de bescherming van kwetsbare groepen. Er komt betere voorlichting en de vestiging van coffeeshops in de nabijheid van scholen wordt geweerd. Ook wordt er harder opgetreden tegen criminele organisaties. De bestrijding van overlast, verloedering van het straatbeeld en normvervaging aangaande druggebruik onder jongeren zijn blijvende aandachtspunten.

In Alkmaar geldt een maximum van vijf coffeeshops. Met deze exploitanten heeft vooraf afstemming plaatsgevonden over het nieuwe beleid en de gevolgen van een overtreding. In het kader van preventie heeft de gemeente aan exploitanten en medewerkers van coffeeshops een cursus aangeboden., die dieper ingaat op de wetgeving, ethiek, beroepsattitude, (problematisch) drugsgebruik en drugsverslaving.

Het beleid "Coffeeshops in Alkmaar" en de beleidsregel "Damoclesbeleid gemeente Alkmaar" inclusief handhaving zijn vanaf 15 oktober 2013 terug te vinden op de website van gemeente Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1383x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/