Alkmaar, 4 oktober 2013. De Alkmaarse Strijkmolen B grijpt met 2.132 stemmen naast de BankGiro Loterij Molenprijs 2013. Het plan was met de hoofdprijs een nieuw informatiecentrum te bouwen in replica's van de oude bijgebouwen van de molen. Molen van Fakkert in Hoonhorst won de, dit jaar extra hoge, hoofdprijs van 90.000 euro met ruim 22% van de stemmen. De zes projecten die niet wonnen krijgen het aantal stemmen in euro's uitgekeerd. Met het bedrag van 2.132 euro heeft Molenstichting Alkmaar en omstreken een eerste financiering om hun informatiecentrum alsnog te verwezenlijken. Met een recordaantal van bijna 35.000 stemmers is de Molenprijs 2013, georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen, een groot succes.

De BankGiro Loterij Molenprijs bestaat sinds 2011 en wordt ieder jaar uitgereikt door vereniging De Hollandsche Molen en de BankGiro Loterij. Met de prijs willen deze organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. Het winnende project ontvangt dit jaar niet 50.000 euro maar 90.000 euro vanwege het 90-jarig jubileum van De Hollandsche Molen.

Pin It
Bekeken: 1062x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/