Alkmaar, 4 oktober 2013. De bibliotheek in Alkmaar Centrum is op 3 oktober als tweede geëindigd in de race voor 'Beste Bibliotheek van Nederland 2013'. In een spannende eindronde werd uiteindelijk de bibliotheek van Arnhem verkozen tot beste bibliotheek van Nederland. De bibliotheek van Delft werd derde. Deskundige Mystery Guests bezochten de genomineerde bibliotheken en beoordeelden ze op onderdelen als gebouw & inrichting, aanbod & collectie, service & klantgerichtheid. De bibliotheek in Alkmaar Centrum is in de zomer verbouwd en geheel opnieuw ingericht volgens een landelijk concept. Volgens de jury is het een aantrekkelijke publieksvoorziening op een uitstekende locatie, met veel aandacht voor de verblijfsfunctie. 

De prijs werd uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht. Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard, mocht daar de tweede prijs in ontvangst nemen voor de categorie bibliotheken vanaf 80.000 inwoners. Met de verkiezing beoogt Bibliotheekblad het belang van professionele en hoogwaardige openbare bibliotheken onder de aandacht van pers en publiek te brengen. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor NBD Biblion.

Pin It
Bekeken: 1624x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/