Alkmaar/Lochem, 4 juli 2013. Woensdagavond heeft de politie een 57-jarige man uit Alkmaar aangehouden in verband met een video waarop een Shetlandpony mishandeld wordt. De politie ontving woensdagochtend via het meldnummer 144 een melding over de video die op een internationale website stond. Op donderdagochtend zijn een 57-jarige man en een 58-jarige vrouw uit Lochem aangehouden, nadat zij zichzelf hadden gemeld bij de politie. De politie wil niet zeggen of de Alkmaarder de cameraman is. Ook wordt er gekeken naar andere video's, waarvan er op woensdag nog eentje op het internet opdook. Het is goed mogelijk dat er meer aanhoudingen volgen. De jongedame in die video is nog op vrije voeten. Een politiewoordvoerder geeft aan dat er vijf mensen aan de eerste video meegewerkt hebben. 

Op het eerste 'licht erotisch' internetfilmpje is te zien hoe een stevige vrouw een Shetlandpony berijdt, totdat het door de hoeven zakt. Vervolgens rookt zij, zittend op het dier, een sigaret. Het filmpje is op internet gezet door een Alkmaars videobedrijf. Vanaf woensdagmiddag was het ook bij GeenStijl te zien. In de tweede video is eveneens te zien hoe een vrouw een Shetlandpony mishandelt. Het gaat hierbij om andere 'acteurs'. Inmiddels is het beeldmateriaal, voor zover bekend, van het internet verwijderd.

Verslaggevers van de Alkmaarsche Courant hadden het Alkmaarse bedrijfje getraceerd, dat ook vrouwen wierf voor de 'licht erotische filmpjes zonder seks en naaktheid'. Zij gingen woensdagmiddag, nog voordat de Alkmaarder aangehouden was, bij hem langs. Een slecht Nederlands sprekende vrouw deed open en liet hen weten dat de man niet meer met de pers wilde praten. Hij had al een interview met SBS6 gehad. Dit interview was in later Hart van Nederland te zien. De man ontkent hierin betrokkenheid en beweert dat het fimpje negen jaar oud is. Uit de reportage blijkt dat de man het schieten van dergelijke filmpjes opwinded vindt en er zelfs een stuk land voor had gekocht.

Sinds woensdag zijn meerdere mensen via internet bedreigd en beledigd die niets met de betreffende dierenmishandeling te maken hebben. Ook hebben enkele personen van wie de identiteit door publiek op internet openbaar is gemaakt, telefonische bedreigingen ontvangen, terwijl zij niets met de zaak van doen hebben. De politie wil mensen daarom met klem oproepen om niet zelf actie te ondernemen tegen anderen. Als mensen waardevolle informatie hebben over het onderzoek, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de dierenpolitie in Noord-Holland.

Pin It
Bekeken: 1957x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/