Alkmaar, 4 juli 2013. Per januari 2014 zal er geen Provadja meer zijn in Alkmaar. Dit als reactie op het raadsbesluit theater en filmhuis Provadja toch onder te brengen in de nieuw te bouwen JT megabioscoop op Overstad. Het Provadjabestuur heeft laten weten de liquidatie van Provadja in te zetten. Het besluit van het college komt niet onverwacht, maar wordt binnen Provadja wel als een klap in het gezicht ervaren. Provadja voelde zich in het proces voorafgaand aan het besluit niet serieus genomen en heeft al eerder aangegeven niet akkoord te zullen gaan met een verhuizing naar Overstad. Noch de onderbouwing van Provadja, de vraagtekens bij de Overstadvariant in het onafhankelijke rapport van LAgroup, noch de 14.500 handtekeningen hebben de politiek kunnen overtuigen.

Het bestuur van Provadja is van mening dat ook de Alkmaarse kiezers worden bedrogen. Er wordt verwezen naar het verkiezingsprogramma van de SP waarin de partij zich uitspreekt vóór behoud van een bioscoop in het centrum van Alkmaar. Ook D66 wordt gebrek aan ruggegraat verweten. In het nieuwe coalitieaccoord dwong D66 de zinsnede "Identiteit en huisvesting van Provadja blijven gewaarborgd" af. Maar dat blijkt door D66 anders geïnterpreteerd te worden dan door Provadja.

Omdat de huisvesting van een extra huurder een belangrijk onderdeel is van de commerciële exploitatie van het JT pand rijst de vraag hoe het wegvallen van Provadja wordt opgevangen.

Pin It
Bekeken: 2128x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/