Alkmaar, 10 juni 2013. Na de vaste koopzondag was er gisteren de eerst zondag waarvan de winkeliers zelf mogen bepalen of ze open zijn. De gemeente heeft toegezegd dat dit vanaf nu altijd mag. Voor veel winkeleigenaren was het gister te rustig om open te zijn: de eerste koopzondag was daarmee geen succes. Er is ook veel kritiek vanuit de kleine ondernemers in de stad. Dit zijn vaak eenmanszaken en hebben geen of weinig personeel in dienst. Zij stellen dat ze nu zeven dagen in de week moeten werken om met concurrentie mee te kunnen gaan. En als er dan ook nog eens weinig klanten in de winkel komen is het een verloren dag. Dit was afgelopen zondag het geval en daarmee is de eerste nieuwe wekelijkse koopzondag een flop. De gemeente voorziet echter dat dit tijdelijk zal zijn.

Gemeente Alkmaar nam risico met het vrijstellen van koopzondagen omdat de landelijke trend is, dat mensen steeds meer gaan winkelen op zondag. Als Alkmaar dicht is, zullen mensen die willen winkelen dus naar een ander winkelgebied trekken, en daar wellicht binding mee krijgen. Om dit te voorkomen achtte de gemeente het een slimme zet om als één van de eerste gemeenten in de regio open te zijn op zondag. Zeker voor tweeverdieners is het ideaal om op zondag naar de stad te gaan en er een leuke dag van maken met het gezin. En Alkmaar is een stad van toerisme. Toeristen stonden doorgaans op veel zondagen in een stille stad. De tijd zal leren of de gemeente het bij het juiste eind heeft.

Pin It
Bekeken: 1737x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/