De politie van Alkmaar is op zoek naar getuigen van een autodiefstal in de wijk Huiswaard. In de nacht van woensdag op donderdag werd een Toyota Prius gestolen. De auto werd 's ochtends aangetroffen op het parkeerplaatsje aan de Krielenzand in Park Rekerhout, maar zonder katalysator.

Een agent zag de Prius in privétijd op de parkeerplaats staan en had daar een raar onderbuikgevoel bij. Hij stelde wijkagent Bas Wijnen op de hoogte, die de tenaamstelling natrok en contact opnam met de eigenaresse. Zij wist nog niet dat haar auto niet meer voor haar deur stond. Toen ze de auto ging ophalen en de motor startte, klonk er een raar geluid en bleek de katalysator te zijn meegenomen.

Eerder schreef Alkmaar Centraal al een aantal keren over diefstallen van Prius-katalysatoren. Ze worden vooral gepleegd door een bende Oost-Europeanen, die uit zijn op de metalen platinum en palladium. De dieven zijn sinds 2019 een ware plaag vooral in het oosten en zuiden van het land. Regio Alkmaar wordt door de ongunstige ligging nog redelijk gespaard, maar ook hier gebeurt het steeds vaker. Een nieuwe kan rond 2.500 euro kosten en ze zijn door de plaag niet eenvoudig te krijgen. (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl