Alkmaar, 03 september 2014. De ontwikkeling van de Westrand in Alkmaar tot sportcluster gaat een nieuwe fase in. Wanneer de Raad instemt met het voorstel van het college om een krediet van een miljoen euro te verstrekken, kan de ontwikkeling in de Westrand doorgaan.

De afgelopen weken voerden de gemeente en gebruikers van het terrein intensieve gesprekken met elkaar die leidden tot concrete oplossingen en nieuwe plannen. In het voorstel kan AFC’34 een nieuw kunstgrasveld tegemoet zien. Daarnaast draagt de gemeente bij aan het nieuwe clubgebouw van de voetbalvereniging door een materiaalloods voor Alkmaar Sport NV toe te voegen. Rugbyclub ARUFC bouwt nieuwe kleedkamers en Camping Alkmaar heeft de mogelijkheid uit te breiden.

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor in de raadsvergadering van 9 oktober in te stemmen met het verstrekken van een krediet van een miljoen euro. AFC’34 gaat voor de bouw van zijn clubgebouw bij de bank negen ton lenen en vraagt een garantstelling van het Waarborgfonds Sport. Dat stelt als voorwaarde dat de gemeente zich garantstelt voor de helft van het te lenen bedrag, zoals de gemeente wel vaker doet. Ook dat is onderdeel van het voorstel.

“We houden op deze manier de clubs sportief gezond”, zegt wethouder Peter de Baat (VVD). “Dit voorstel helpt de verenigingen de acute problemen die ze met hun accommodaties hebben op te lossen. Het biedt daarnaast kansen voor groei en samenwerking met andere verenigingen en scholengemeenschap Willem Blaeu. Afhankelijk van de groei van de sportverenigingen kan dit de eerste stap zijn op weg naar een complex met zes voetbalvelden, twee rugbyvelden en extra parkeerruimte. Zo geven we handen en voeten aan de mogelijkheid van talentontwikkeling in Alkmaar Sportstad.”

20141003 impressie westrand

Pin It
Bekeken: 1726x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/