Alkmaar, 02 oktober 2014. Van zaterdag 4 tot en met woensdag 8 oktober staat Alkmaar bol van de activiteiten in het kader van Alkmaar Ontzet, inmiddels 441 jaar geleden. Dit jaar heeft de viering het thema 'Van lezen word je een beter mens'.

Op en langs het Noordhollands kanaal is zoals eerdere jaren weer veel te zien en te doen: van de vletten-roeiwedstrijd en de brandweerdemonstraties tot de presentaties van de Koninklijke Marine en de Nationale Reserve. Op de Kanaalkade staat wederom het Skatepark voor beginners en gevorderden. Ook de kaasdraag- en de victoriewedstrijden op het Waagplein, de diverse theatervoorstellingen en natuurlijk de optochten maken deel uit van het programma. De lampionoptocht brengt weer ruim 2000 basisschoolleerlingen op de been en de grote middagoptocht vermaakt het kijkerspubliek met het thema ‘Leesplezier voor jong en oud’.

Verder onder meer de officiële herdenking met de Ontzetrede ’Van lezen word je een beter mens!’ door kinderboekenschrijver en eerste kinderboekenambassadeur Jacques Vriens, de gezamenlijke zuurkoolmaaltijd en veel muziek. Dance & Pop op de Markt met DJ Barry Brand en Idols-winnares Rafaëlla vindt ook dit jaar op de Paardenmarkt plaats.

En natuurlijk is er de traditionele viering in de Koorstraat op 7 en 8 oktober. Meer over Alkmaar Ontzet op de website van 8october.nl. Let wel, met een 'c', want zo schreef men het vroeger.

Pin It
Bekeken: 1208x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/