Alkmaar, 02 oktober 2014. Donderdag was het kookcafé van Kindercentrum Rapsodie omgetoverd tot vijf sterren restaurant Chez SKOA. Jonge topkoks uit heel Alkmaar gingen aan de slag en bereidden culinaire hoogstandjes. Op het menu stond gezonde pizza, fusilli met een groentesaus en perziken in een kruimeldeeg van bitterkoekjes en Griekse yoghurt.

Deze week is het de ‘Week van de Smaak’. Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA) vindt gezonde voeding en beweging erg belangrijk en doet hier aan mee door verschillende activiteiten rond voeding en smaak te organiseren. Zo houdt het een smaakspel, waarbij kinderen geblinddoekt moeten raden wat ze proeven. Op kinderdagverblijf Jan Steen is een heuse theeproeverij en worden kinderen uitgedaagd nieuwe, gezonde dingen te proeven.

Een groot aantal locaties van SKOA heeft een eigen moestuintje waarin groenten en fruit verbouwd worden. Lekker vers en gezond.  Maar zo leren kinderen ook meer over eten, want er zijn er best wat die niet echt weten waar het nou vandaan komt. Verder zijn er tijdens de zomervakantie kinderen naar een pluktuin op Texel geweest en hebben ze zelf kaas gemaakt op een kaasboerderij.

20141002 skoa smaakweek 1

20141002 skoa smaakweek 2

Pin It
Bekeken: 1155x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/