Alkmaar, 26 september 2014. Van 27 september tot en met 5 oktober is het Week van de Smaak. De Week is het jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht. Het doel is mensen bewust te maken van het belang van gezond en lekker voedsel voor duurzame ontwikkeling en een gezonde levensstijl. Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA) vindt gezonde voeding erg belangrijk en doet dus mee, door op haar Kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties activiteiten rond voeding en smaak te organiseren.

Tijdens de Week is er elke dag aandacht voor gezonde voeding en smaakbeleving. Zo doen de kinderen een smaakspel waarbij ze met een blinddoek om moeten raden wat ze proeven. Op kinderdagverblijf Jan Steen is een heuse theeproeverij en worden kinderen uitgedaagd nieuwe, gezonde dingen te proeven. Ook wordt een deel van Kindercentrum Rapsodie tijdelijk omgetoverd tot Restaurant Chez SKOA. Alle kinderen van de buitenschoolse opvang maken in het kookcafé iets gezonds en lekkers en al deze hapjes worden in het restaurant opgepeuzeld door de kinderen.

Een groot aantal locaties van SKOA heeft een eigen moestuintje waarin groenten en fruit verbouwd worden. Lekker vers en gezond.  Maar zo leren kinderen ook meer over eten, want er zijn er best wat die niet echt weten waar het nou vandaan komt. Verder zijn er tijdens de zomervakantie kinderen naar een pluktuin op Texel geweest en hebben ze zelf kaas gemaakt op een kaasboerderij.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland. Veel kinderen eten ongezond en bewegen te weinig. SKOA neemt deze problemen serieus. In het nieuwe voedingsbeleid zijn gezonde voeding – variatie in aanbod, minder suiker en vetten, elke dag verse groenten en fruit - en beweging dan ook speerpunten. SKOA werkt samen met de Gemeente Alkmaar in het project JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

20140926 skoa smaak

Pin It
Bekeken: 972x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/