Alkmaar, 24 september 2014. Vertegenwoordigers van tal van organisaties, mantelzorgers en ouderen waren in groten getale aanwezig op de bijeenkomst voor ouderen. Deze werd op 19 september georganiseerd door Tineke Komen namens de PvdA Alkmaar in wijkcentrum De Alkenhorst. Tweede Kamerlid Otwin van Dijk gaf een aantal sprekende voorbeelden van de verspilling in de zorg. Nadat Otwin van Dijk een ongeluk had gehad en aan de rolstoel moest, wilde hij graag een sportrolstoel om in beweging te blijven. Maar hem werd verteld dat hij alleen in aanmerking kwam voor een elektrische rolstoel. Deze was maar liefst 3500 euro duurder.

Daarom biedt de overgang van vele zorgtaken van het Rijk naar de gemeente veel kansen: dichter bij de burger, maatwerk en om verspilling tegen te kunnen gaan. Hij gaf toe dat het een ingewikkelde operatie is. Ook vermeldde hij dat in 2015 lang niet alles meteen op rolletjes zal lopen. De PvdA staat achter de transities aldus Otwin van Dijk.

Na zijn verhaal konden de aanwezigen hun vragen en opmerkingen kwijt in een aantal groepen, die elk over een andere stelling praatten. Stellingen als: de meeste ouderen willen langer thuis blijven wonen en dat bespaart kosten, maar is dat ook zo? Of: hoe kunnen we vereenzaming tegengaan en zijn het straks alleen nog maar vrijwilligers die activiteiten voor ouderen organiseren? 

De discussies waren levendig en leverden tal van punten op die de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar en de Tweede Kamerfractie mee kunnen nemen in hun beleid. Dit ten aanzien van de WMO en de ouderen in het bijzonder.

20140924 PVDA bijeenkomst

Pin It
Bekeken: 1026x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/