Alkmaar, 23 september 2014. Zaterdag 27 september begroet PCC Het Lyceum 16 Chinese scholieren, die hier zullen verblijven in het kader van intensieve internationale samenwerking. Ruim een week na hun terugkeer reizen 10 leerlingen van de bijzondere opleiding vwo-Xtra op PCC Het Lyceum hen achterna. Voor hen vormt deze 'China Experience 2014' de spectaculaire afsluiting van het lesvak Chinees.

De groep leerlingen van PCC Het Lyceum en hun begeleiders hebben er enorme zin in hun reis naar China. Donderdag 16 oktober vertrekken ze richting de Beijing Normal University Lianxiang Attached High School. Gedurende tien dagen volgen ze daar een intensief en gevarieerd programma met oner ander lessen en excursies.

Maar eerst komen dus 16 Chinese leerlingen naar Alkmaar. Zij verblijven van zaterdag 27 september tot dinsdag 7 oktober bij Alkmaarse leerlingen thuis. Er staan toeristische en culturele bezoeken aan Texel, Volendam en Amsterdam op het programma, maar ook volgen ze lessen. Ze verdiepen zich in de werking van de Hondsbossche Zeewering en ze gaan naar regeringsgebouwen en het koninklijk paleis in Den Haag. Natuurlijk is er ook alle tijd om elkaar te leren kennen, te shoppen en dan is er nog een grote feestavond.

Op Het Lyceum maakt het vak Chinees, met daarin ook aandacht voor cultuur, deel uit van de bijzondere opleiding vwo-Xtra. De reis en uitwisseling vormen de afsluiting van de zesjarige opleiding. Een diploma HSK hebben de deelnemende leerlingen al op zak, het internationaal gecertificeerde standaarddiploma voor Chinees. 

PCC Het Lyceum maakt deel uit van het landelijke schoolleidersnetwerk voor Chinese taal & Cultuur. Dit netwerk heeft bij het ministerie van OC&W een voorstel ingediend tot invoering van het vak Chinese taal en cultuur voor het vwo, zodat er in de toekomst een schoolexamenvak van kan worden gemaakt.

20140923 pcc chinees20140923 pcc chinees 2

Pin It
Bekeken: 1034x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/