Alkmaar, 04 september 2014. Vrijdag 5 september om 10.00 uur luiden sterrenkoks Thorvald de Winter en Frank van Enter de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Het zal dit jaar de laatste keer zijn dat dit gebeurt. De koks doen dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA). Na de opening kiezen de twee koks op de kaasmarkt, onder aanvoering van juryvoorzitter Kloos het lekkerste kaasrecept. De winnaar krijgt een cheque van € 500.

Restaurants uit Alkmaar en omgeving zijn uitgedaagd om ‘Alkmaars lekkerste kaasrecept’ te bereiden. Deelnemende restaurants zijn: Mojo’s entertainment, Grand café Koekenbier, Restaurant Vito, Silhouet & La Locanda, Restaurant Le Bon, The Hielander, Rivers Club & Restaurant en Heeren van Sonoy. "Het college is trots op onze Alkmaarse kaasmarkt maar ook op de mogelijkheden die Alkmaar nog meer te bieden heeft. Een mooi voorbeeld is deze samenwerking tijdens de laatste markt van het seizoen 2014", aldus wethouder Kloos.

Thorvald de Winter is chef-kok en eigenaar van Michelinsterren-restaurant Apicius in Bakkum en Frank van Enter is chef-kok van het met een Michelinster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl. De juryvoorzitter is wethouder Victor Kloos. De gerechten worden door deze juryleden tijdens de kaasmarkt in de schaduw van het Waaggebouw beoordeeld. Punten worden gegeven voor de smaak, presentatie, originaliteit en mate van kaasgebruik. De winnaar wordt direct na het proeven van de gerechten bekend gemaakt. 

Pin It
Bekeken: 1002x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/