Alkmaar, 13 juli 2014. Bij de GGZ vestiging aan de Camphuysenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken. De brand is ontstaan in één van de bewonerskamers op de vierde verdieping en is vermoedelijk aangestoken. De betreffende bewoner is door de politie aangehouden. Het vuur was snel onder controle, maar vanwege de ontruiming van de hele verdieping en de daarmee gepaard gaande protocollen was opgeschaald naar GRIP1. Dat betekent dat er coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig is en dat ter plaatse een Commando Plaats Incident samengesteld wordt uit Officieren van Dienst van de verschillende hulpdiensten.

De appartementen van de GGZ aan Camphuysenstraat zijn tijdelijke plekken voor maatschappelijke re-integratie van psychiatrische patiënten. Een bewoner mag er maximaal 5 jaar onder begeleiding wonen. Hierin ligt mogelijk de reden voor de veronderstelde brandstichting. Saillant detail is dat in de nacht van vrijdag op zaterdag ook al een brandmelding is gedaan vanaf hetzelfde adres. Reden voor het begeleidend personeel om wat langer te blijven.(foto en video: DNP.NU/Lorenzo Derksen)

 

 

Pin It
Bekeken: 2011x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/