Alkmaar, 09 juli 2014. Atletiekvereniging Hylas timmert aan de weg. Niet alleen letterlijk, want op dit moment ligt de atletiekbaan er helemaal uit, maar ook tijdens wedstrijden. Afgelopen weekend vond in Amsterdam het Nederlands kampioenschap plaats voor junioren en daar werden meerdere successen geboekt door de 9-koppige afvaardiging. Goudhaantje was B-junior Jeroen Swinkels. Hij wist de spannende 1500m finale te winnen in een tijd van 4.14.76 min. Zilver was er voor A-junior Marco Ghiglioni op de 3000m steeple chase met een tijd van 11.16.84 min. Totaal waren er 7 top-10 klasseringen voor Hylas.

Bij de meisjes A waren er finaleplaatsen voor Danielle van Dorth op de 1500m (4e). Het tempo van de top 3 was helaas te hoog. Noortje Wittink werd dankzij een persoonlijk record van 32.62m met het speerwerpen 7e. B-jongen Tijmen de Hart behaalde netjes de 100m finale, waar hij 8e in werd met 11.52 sec. Helaas kon hij zijn serietijd van 11.39 sec niet evenaren. Floortje van Kampen nam deel aan zowel de 400m horden als de 400m vlak. In de 400mH finale werd ze 5e in 1.07.16 min, nadat ze in de serie een persoonlijk record van 1.05.55 min liep. Op de 400m werd ze een dag later 10e over beide halve finales in 1.02.22 min, nadat ze in de series nog 1.00.60 min liep. Daar zou ze de finale mee gehaald hebben, maar met vier races in twee dagen was het voor haar een pittig weekend.