Alkmaar/Broek op Langedijk, 09 juli 2014. Winkelcentrum  Broekerveiling vroeg veel teveel huur aan Ahold. Dat stelde de Alkmaarse rechtbank in een kort geding, aldus WijNoordHolland. Het gevolg is dat de huurprijs zal dalen van zo'n 68.400 euro naar 51.500 euro, maar liefst 25% minder dus. Daarmee komt de huurprijs in de buurt van de 50.000 euro bij aanvang van de overeenkomst in 1998.

In het vonnis valt de lezen dat Ahold onderzoek liet doen door BHAC. Hieruit kwam een huurbedrag van 51.500 per jaar naar voren. Broekerveiling wilde het bestaande huurbedrag niet aanpassen omdat het rapport gebrekkig zou zijn. Er werd volgens de verhuurder geen rekening gehouden met het monopolie en omdat er geen vergelijking was getroffen met vergelijkbare panden. De rechter stelde vast dat dit wel degelijk het geval was. Er werd vergelijking getroffen met vier andere winkelruimten in de Broekerveiling, en BHAC verwees naar een eerder rapport waarin deze stelling al weerlegd werd. De verhuurder gaf nog aan dat de huur van die vier ruimten eigenlijk hoger zou moeten zijn, maar dat het de huurders wilde sparen.

Pin It
Bekeken: 1223x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/