Alkmaar, 09 juli 2014. Bij de dalende werkeloosheidscijfers werd begin dit jaar werd nog gewaarschuwd dat deze getallen te rooskleurig waren vanwege opgave van werkzoekenden, maar de trend zette zich voort. Nu komt Faillissementsdossier.nl met meer optimistische signalen. Het constateert een 'spectaculaire daling' van het aantal faillissementen onder bedrijven. In 2013 gingen er tussen in de periode januari t/m juni 6868 bedrijven failliet, dit jaar waren dat er in dezelfde periode 5244. Volgens dichtbij.nl doet Alkmaar mee met die daling: van 41 naar 34, al deed de gemeente het in tweede kwartaal wel duidelijk slechter dan in het eerste (20 tegen 14).

Op het niveau van voor de crisis zitten Nederland echter nog lang niet. In 2008 gingen er in die zes maanden landelijk 3165 bedrijven failliet, maar het is in ieder geval een grote stap in de goede richting. Deze stap wordt met name toegeschreven aan een herstellende economie, een toename van consumentenvertrouwen en het zachte weer. De bouwsector kent de grootste daling, en daarbinnen zijn het de projectontwikkelaars die voorop lopen. Opvallende negatieve uitschieter zijn de webwinkels. Hier was een landelijke stijging van 17% geconstateerd. Dit wordt geweten aan overmatig enthousiasme. Daarna blijkt het succesvol beheren van een webwinkel voor velen toch vies tegen te vallen, niet iets wat met een paar uurtjes in de avond afgedaan kan worden. Velen gaan binnen twee jaar over de kop.

Wat betreft juli staat het aantal Alkmaarse faillissementen nu op twee. Detailhandel Fv B.V. en Besseling Installatie Groep lieten het leven.

Pin It
Bekeken: 1547x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/