Alkmaar, 08 juli 2014. Het is zo ver: het prentenboek van de Alkmaarse Bertine Brookhuis en Mirjam Boom, met eenvoudige en kleurrijke uitleg over zieke en te vroeg geborenen, is klaar. De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 12 juli om 15:00 in SchenkTROOST, een unieke winkel die perfect bij het doel van de prentenboeken past. De prentenboeken zijn beeldende, informatieve en troostrijke cadeaus voor grote broers en zussen. Ze helpen uit te leggen dat al die toeters en bellen in het ziekenhuis het kleine broertje of zusje goed helpen. Na de boekpresentatie is het meteen mogelijk een exemplaar aan te schaffen. Bertine en Mirjam zijn aanwezig om de gekochte exemplaren te signeren.

'Betekster' Bertine Brookhuis is ervaringsdeskundige. In 2012 beviel zij twee maanden te vroeg van haar tweede zoontje. Er waren complicaties en Gijs moest lange tijd in het ziekenhuis blijven. Toen was de vraag: "Hoe leg ik dit uit aan mijn oudste zoontje?" De 2-jarige Teun had nog geen waterpokken gehad en mocht zijn broertje alleen via de webcam bekijken. Een medisch verhaal snapt zo'n kind natuurlijk niet. Dus ging Bertine op zoek naar een prentenboek met uitleg, maar zonder succes. Ondertussen ging het bergafwaarts met Gijs. Ze staakte haar zoektocht.

Gijs overwon de complicaties en kwam na ruim vijf maanden eindelijk thuis. Het idee ontstond om zelf een prentenboek te maken, zodat ouders in vergelijkbare situaties hun jonge kinderen wél makkelijk kunnen uitleggen wat er met hun te vroeg geboren broertje of zusje gebeurt. Bertine vond stadsgenoot Mirjam Boom als illustrator, die mooie tekeningen kon maken die perfect aansloten bij haar versjes. En op 4 juli dit jaar hadden zij hun prentenboekje vol trots in handen: 'Hoera, ik heb een broertje! en Hoera, ik heb een zusje!'

Bertine Brookhuis richtte eerder al stichting Prilleven op, om lotgenoten een hart on de de riem te steken met haar leuke en nuttige Kasteeltjes. Meer informatie over het prentenboek op de website Prillezen.nl. 

 

Pin It
Bekeken: 1758x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/