Alkmaar, 08 juli 2014. Donderdag 10 juli 12:30 uur wordt de sleuteloverdracht gedaan voor de tweede 24-uurs reis in Alkmaarse monumenten. Wethouder Monumenten, Kunst en Cultuur, Anjo van de Ven zal de officiële handeling verrichten. Vier uitzonderlijke en zeer verschillende kunstenaars doen mee, die allemaal een band hebben met Alkmaar. In de aankomende maanden zullen zij op geheime locaties hun 'persoonlijke reis' maken en hier hun verhaal over doen, zodat iedereen door de ogen van kunstenaar naar het unieke monument kan kijken. 

Veel van de uitzonderlijk mooie Alkmaarse monumenten zijn beperkt geopend en vaak alleen onder begeleiding toegankelijk. Dat betekent dat weinig mensen ooit binnen hebben kunnen kijken. Dat vraagt om actie, en dan rijst een andere vraag: Wat maakt deze monumenten nu zo bijzonder? Die vraag wordt voorgelegd aan de kunstenaars. Zij hebben uiteenlopende disciplines: theater, literatuur, beeldende kunst en muziek. Elk van hen heeft een band met Alkmaar; als geboortestad, als woon- of werkplaats er of Alkmaar is gewoon de plaats die iemands hart heeft gestolen.

De exacte locaties en kunstenaars worden tot de sleuteloverdracht geheim gehouden. De organisatie wil al wel verklappen dat een klein deel van het werk van de kunstenaars te bewonderen is op die locaties.

Pin It
Bekeken: 878x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/