Alkmaar, 08 juli 2014. In kader van het gesubsidieerde project ‘Rondleidingen voor ouderen’ is het nu mogelijk om met een groep mensen met een beperkte mobiliteit een arrangement inclusief rondleiding te boeken in het museum. De entree, koffie met iets lekkers en de rondleiding zijn gratis. Museumliefhebbers hoeven als groep alleen zelf het vervoer te regelen.

Vanaf half augustus is de tentoonstelling ‘Retteketet! AZ – 60 jaar betaald voetbal in Alkmaar’ in groepsverband te bezoeken. De tentoonstelling is een voetbalavontuur vol herinneringen en nostalgie. Door middel van korte teksten, veel fotomateriaal, tv- en radiofragmenten en tientallen bijzondere voorwerpen reist de bezoeker door 60 jaar AZ-historie. Wie meer van oude kunst houdt kan terecht bij de rondleiding door de ‘Gouden Eeuw van Alkmaar’. Een rondgang langs topstukken uit de Alkmaarse kunstgeschiedenis: schilderkunst, maar ook bijzonder glas, porselein en zilver.

Het is de bedoeling dat er groepen worden gevormd van maximaal 10 ouderen met 10 begeleiders. Natuurlijk zijn zelfstandig wonenden met een beperkte mobiliteit van harte welkom. Meer informatie op de website van het Stedelijk Museum Alkmaar.

Foto: de Gouden Eeuw van Alkmaar

stedelijk museum 720

Pin It
Bekeken: 2125x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/