Alkmaar, 2 juli 2014. De jongeren/studentenhuisvesting aan de Bergerweg wordt uitgebreid met acht zelfstandige woonruimten. Daarvoor stelde de gemeenteraad deze week € 100.000,- beschikbaar aan Woonwaard. De huurprijs van nieuwe ruimten ligt rond de € 375,- per maand. Verhuur vindt plaats via campuscontracten. In 2012 werden de eerste jongeren/studentenwoningen aan de Bergerweg gerealiseerd. Woonwaard kon destijds niet het hele gebouw benutten voor het project, omdat er nog een kinderopvang gevestigd was.

De bestaande huisvesting bestaat uit een mix van zelfstandige woonruimten (studio’s) en onzelfstandige woonruimten (kamers). De acht nieuwe woonruimten zijn iets kleiner dan de bestaande studio’s en hebben een eigen keuken en badkamer. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke eetruimte met keuken om gezamenlijk eten mogelijk te maken.

Wethouder jongerenhuisvesting Elly Konijn (D66): “Een woning is belangrijk voor iedereen, ook voor jongeren. Daarnaast zijn jongeren van groot belang voor onze stad. Ze zorgen voor vernieuwing en vormen de toekomst. Met voldoende betaalbare woningen voor deze doelgroep houden we de stad jong.” Wethouder jeugd Mirjam Hamberg (SP): “Het initiatief van Woonwaard sluit aan bij de ambities van het college. Het maakt Alkmaar een aantrekkelijke woonstad voor studerende jongeren. Die jongeren hebben we hard nodig om Alkmaar op de kaart te zetten als kennisstad!”

Woonwaard ziet de huisvesting als een mooie kans voor studenten. "Het zijn ruime studentenwoningen op een aantrekkelijke locatie. Kamers zijn al te huur vanaf € 380,- en studio’s vanaf € 526,-, inclusief gas, water, elektra en wifi,"  aldus een woordvoerder. Studenten kunnen zich aanmelden voor de e-nieuwsbrief studentenwoningen Bergerweg op de website van Woonwaard. De woningen worden bemiddeld op basis van loting.

Pin It
Bekeken: 1593x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/