Alkmaar, 30 juni 2014. Stichting Topsport Events Regio Alkmaar (STERA) wil tijdens de openingsceremonie van de International Children’s Games volgend jaar juni graag groots uitpakken. Omdat de ICG volgens de ondernemers qua niveau gelijkstaat aan de Olympische Spelen, hebben ze aan Burgemeester Bruinooge gevraagd of hij contact wil leggen met Koning Willem-Alexander om de opening bij te wonen. Daarnaast is er contact gelegd met defensie. Het bestuur wil graag 2000 bedden lenen voor het spelersdorp op het DFS-complex. Ook hoopt de organisatie dat defensie kan bijdragen aan de beveiliging van het evenement.

Naast het feit dat STERA graag een succes wil maken van het eerste evenement dat ze onder hun hoede nemen, zijn er uit de politiek vragen gerezen over de bijdrage van de gemeente. De fracties van PvdA, Leefbaar Alkmaar en GroenLinks zijn het niet eens met de geraamde begroting van acht ton die de gemeente wil bijdragen aan de ICG. Volgens hen komt dat bedrag niet overeen met een raadsbesluit dat dateert van juli vorig jaar. Daarin was een bedrag opgenomen van 680.000 euro.

Pin It
Bekeken: 1006x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/