Alkmaar, 12 juni 2014. Woensdag 11 juni presenteerden de Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media voor de negende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. Bij de vooraf geselecteerde 100 toppers stond Intelligent Environmental Systems B.V. uit Alkmaar. Het bedrijf ontwikkelde een open putdeksel tegen rioolstank en CO2-emissie. Ook Maru Energy Saving Systems BV uit De Rijp was geselecteerd met de Maru Elx daglichtregeling. Zij veroverden een eervolle 68e en 26e plaats. De hoogste notering is voor de gifvrije, zelfklevende folie van Micanti BV uit Amsterdam, dat wordt gebruikt om op scheepswanden te plakken.

Micanti werd door de jury unaniem verkozen omdat hun folie (Thorn-D®) meerdere grote voordelen heeft. Het gaat aangroei van organismen als zeepokken en mossels aan oppervlakken van schepen tegen door de structuur van het folie, er komen geen gifstoffen vrij. Daarnaast scheelt gebrek van aangroei tot wel 40% op brandstofverbruik. Het folie is sowieso al gladder dan een gewone scheepswand.

De open putdeksel van het Alkmaarse Intelligent Environmental Systems is een oplossing voor de overdruk die kan ontstaan bij de standaard gesloten deksels. Die overdruk kan de zwavelwaterstof huizen indrijven en dat zorgt niet alleen voor vervelende 'rotte eieren' stank maar dit gas is, net als een aantal andere gassen die ontstaan in het riool, in hogere concentraties ook nog eens ongezond. En het kan rioolsystemen aanvreten. De open deksel heeft een filtersysteem dat de vieze geur neutraliseert.

Maru Elx daglichtregeling is een energiebesparend systeem voor TL- of LED-verlichting. Het systeem meet de hoeveelheid licht en stelt automatisch de verlichting op binnentredend daglicht.

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. Zij jagen de economie aan met vernieuwingen. De bekendmaking van de negende MKB Innovatie Top 100 vond vandaag plaats in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn te vinden op www.mkbinnovatietop100.nl.

Pin It
Bekeken: 1299x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/