Alkmaar, 11 juni 2014. De stellingen zijn ingenomen. Gemeente Zaanstad en AZ hebben getekend, de rechtbank haalt de schouders ervoor op, gemeente Alkmaar houdt voet bij stuk. Nog krap zes weken en dan weet iedereen hoe de vlag ervoor staat, want op 22 juli volgt het kort geding, waarmee de Alkmaar de profclub aan de in 2011 gemaakte afspraken wil houden. Ondertussen speculeert de buitenwereld en is het misschien wel mooi dat het WK voetbal voor afleiding zorgt. 

Zowel AZ directeur technische zaken Earnest Stewart als Zaans wethouder Jeroen Olthof zeggen tegen het NHD niets geweten te hebben van een dreigend voorvonnis, maar het is niet meer dan logisch dat voorafgaand aan rechterlijke uitspraak processen moeten worden stopgezet. AZ en Zaandam hebben de schijn in ieder geval tegen. Gemeente Alkmaar meent dat de twee tegenpartijen dinsdag 11 juni zouden tekenen, en toevallig vierden zij gisteren een feestje voor de al op vrijdag ondertekende overeenkomst. En dan is er nog het grote sponsorcontract dat voor AZ lonkt in Zaanstad, aldus een bestuurslid van de club.

Maar wat de rechtbank ook zal vinden van de overeenkomst, dat Zaanse sportcomplex komt er waarschijnlijk wel. Het gaat dus om geld. Alkmaars geld als het verliest, want dan betaalt het proceskosten en is het de investeringen kwijt. Zaans geld als het de proceskosten voor AZ moet ophoesten. AZ-geld? Dat is de vraag. De club zal bij verlies een fikse schadeclaim moeten betalen. Maar er is geen geld, gezien de miljoenen aan leningen die het vroeg aan beide gemeenten. Wellicht dat de gemeente Zaanstad wat in zal leggen, maar zal vooral aan de nieuwe grote sponsor zijn.

Pin It
Bekeken: 1067x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/