Alkmaar, 02 juni 2014. De aanleg van de nieuwe Victoriebrug zorgde afgelopen week voor een hoop verwarring in de raadszaal. Tijdens de discussie over de fiets- en voetgangersbrug die voor een directe verbinding tussen het station en Overstad zorgt, kwam naar voren dat de aanleg flink duurder uitvalt dan in eerste instantie berekend was. Dat de bouw zoveel duurder uitvalt komt doordat de brug ook nog moet worden aangesloten op de al bestaande fiets- en wandelpaden. Bovendien moeten er extra kosten gemaakt worden om een ondergrondse leiding te ontzien.

OPA, Leefbaar Alkmaar, D66 en de PvdA waren flink kritisch over het feit dat er niet eerder op deze extra kosten was gewezen. Margit Kistenmaker van Leefbaar Alkmaar vroeg het college of er nog meer onvoorziene kosten bij zouden komen. Coalitiepartijen VVD, SP en CDA, vonden de extra kosten niet zo'n probleem en benadrukten de voordelen van de nieuwe brug.

Wethouder Jan Nagengast gaf toe dat er 'wat kronkels' in het raadsvoorstel zitten en dat er inderdaad verwarring is over de kosten. De wethouder verwacht echter dat de helft van de extra kosten, die nodig zijn om de ondergrondse, oliegekoelde, elektriciteitsleiding te omzeilen, zullen worden betaald door energiebedrijf Liandon.

Pin It
Bekeken: 1461x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/