Alkmaar, 30 mei 2014. Life 072 zal zaterdag 31 mei om 15:00 uur haar nieuwe groepstentoonstelling officieel openen. De opening wordt verricht door 'de schrijvende negert' Michael Krieger. Team Expo72 presenteert met trots het werk van Dirk Meijer, Paul de Groot en Jan Mors. De muzikale kunsten worden verricht door Creme Brulaye. Hij zal vanaf 16:00 uurJazz ten gehore brengen in het expo-café.

Dirk Meijer, geboren in 1944 te Alkmaar, heeft de Academie van beeldende kunsten in Den Haag gevolgd. Hij schildert dat wat het moment hem ingeeft. Geen series of uitgewoonde variaties op een thema: een proces van twijfel, woede en onzekerheid.

Paul de Groot is geboren op 22 september 1951 in de wijk Oud Overdie. Hij is autodidact zonder kunstopleiding, wat hem waarschijnlijk vrijwaart van beperkingen bij het maken van zijn Lyrisch Abstracte schilderijen. De ene keer uit zich dat in zeer uitbundig kleurgebruik en de andere keer juist heel ingetogen. Paul heeft al verschillende tentoonstellingen gehad waarvan vrij recent nog in de Open Universiteit van Amsterdam. Naast het abstracte werk maakt hij ook wel figuratief werk.

Jan Mors schildert al sinds zijn jeugd, maar ging pas op latere leeftijd studeren aan de Rietveld Academie. Het bouwbedrijf dat hij oprichtte eiste jarenlang zijn tijd op. Voor hem waren dit echter geen gescheiden werelden: het van de grond opbouwen van een bedrijf zag hij ook als een vorm van kunst. Sinds 1994 is Jan Mors full-time kunstenaar. De afgelopen twee jaar heeft hij zich uitvoerig in het thema ‘verzoening’ verdiept. Zijn eigen leven en de kunstgeschiedenis zijn voor hem het meest belangrijk.

Na de opening is de expositie tot 29 juni elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00-17:00 uur te bezichtigen. Meer informatie op de website van Expo72.

20140530 expo72 mei

Pin It
Bekeken: 2513x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/