Alkmaar, 30 mei 2014. De jaarrekening van de gemeente Alkmaar voor 2013 laat een positief resultaat van €6,2 miljoen zien. Daarnaast is ook de financiële positie van Alkmaar robuust. Wethouder Peter de Baat: "Alkmaar ligt financieel goed op koers richting de herindeling, mede dankzij het tijdig inzetten van de bezuinigingsoperatie en van de verbetering van de financiële processen. Ondanks de totale reorganisatie van de gemeente is de dienstverlening goed op peil gebleven."

Alkmaar behoort in 2013 opnieuw tot de grote gemeenten met de laagste woonlasten van Nederland. Het eigen vermogen bedraagt in 2013 bijna €158 miljoen. Het weerstandsvermogen komt uit op een ratio van 1,5, ruim boven de gestelde norm van 1,1. Ook de schuldpositie (debt-ratio) is verbeterd. De sterke positie is belangrijk om de ontwikkelingen op te kunnen vangen, die met de herstructurering De Doorbraak en Metamorfose ingezet zijn. Het college stelt de raad voor een bedrag van € 2,5 miljoen te reserveren om een goede start mogelijk te maken.

Financiële voordelen ontstonden vooral door € 4,4 miljoen voordeel op de bijstandsuitgaven vanwege een hogere rijksvergoeding. € 1,2 miljoen bleef over door onderuitputting van de WMO. Er was wel € 1,0 miljoen nadeel door tegenvallende parkeerinkomsten.

Het college heeft in 2013 verdere invulling weten te geven aan de prioriteiten van het coalitieakkoord, zoals de vernieuwde en fors afgeslankte ambtelijke organisatie, het op afstand zetten van de gemeentelijke diensten waaronder Stadswerk, Sportbedrijf, Theater de Vest, Museum, uitvlechten van Belastingen naar Cocensus. En daarbij komt natuurlijk de fusie met de gemeenten Graft-De Rijp en Schermer.

Andere belangrijke resultaten zijn volgens het college een veiliger Alkmaar, de noordelijke ontsluiting van de Beverkoog, de plannen voor herinrichting van Het Stationsgebied, het verlengen van de Alkmaar Pas, Citymarketing en het besluit om te komen tot de HAL, samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering en sociale zaken met Heerhugowaard en Langedijk.

De jaarrekening wordt op 16 juni in de gemeenteraad besproken en op 30 juni zal besluitvorming plaatsvinden.

Pin It
Bekeken: 2661x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/