Heerhugowaard, 09 mei 2014. Het is weer bonje in de wereld van de 'outlaw' motorbendes, de clubs die het niet al te nauw nemen met de wet, zeg maar. In het Limburgse Susteren is op 7 mei weer een aanslag gepleegd op een lid van de Bandidos, de nieuwelingen in het land. Bij hem werd een handgranaat naar binnen gegooid. De politie houdt het huis nu in de gaten en in de straat geldt nu een noodverordening, waarmee cameratoezicht, een parkeerverbod en preventief fouilleren mogelijk is. Editie NL kopt "Motorclubs in oorlog" en gaat ruim in op de kwestie. De aanslag zou volgens sommigen nog maar een voorbode zijn van wat er gaat komen. Er werd ook gekeken naar de situatie in Heerhugowaard, maar behalve een gesloten clubhuis met onkruid er omheen trof verslaggever Sander Paulus niets aan. 

De Nederlandse motorbendes zijn de laatste jaren flink gegroeid vanwege onrust en de incidenten. "Juist een bepaald soort mensen zal door dit imago aangetrokken worden tot die clubs, dat blijkt wel uit de cijfers," aldus Paulus. De vijf grootste clubs hebben in vier jaar het aantal chapters vervijfvoudigd naar 91 totaal. En daar zijn de Bandidos op 15 maart 2014 bijgekomen, met een eerste chapter in Sittard. Een dag later was er al reactie in de vorm van een bomaanslag. Op 26 maart startte een chapter in Heerhugowaard en drie dagen later werd er brand gesticht. In Alkmaar werd op 2 april een kleine aanslag gepleegd, waarbij de dader vermoedelijk een Bandido op het oog had, maar het verkeerde huis uitkoos. Maar sindsdien hebben zich dus geen incidenten voorgedaan in Alkmaar en Heerhugowaard.

Gezien de veel minder drastische acties en de huidige rust, lijkt het of regio Alkmaar zich weinig zorgen hoeft te maken dat Limburgse taferelen over komen waaien. Dit is ook de mening van misdaadverslaggever Gerlof Leistra.

Pin It
Bekeken: 1418x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/