Alkmaar, 09 mei 2014. ProRail geeft aan niets van de kritiek van Rover te begrijpen: "We rijden veilig, of we rijden niet" is de stelling van de spoorbeheerder. De Nederlandse Spoorwegen sluiten zich hier bij aan. Rover had ernstige kritiek geuit op het stilleggen van het treinverkeer afgelopen dinsdagavond in Noord-Holland. Woensdagochtend gebeurde hetzelfde in regio Den Haag. De reden hiervoor waren storingen in het beveiligde gsm -netwerk, waardoor de verkeersleiding en de machinisten niet konden communiceren. Volgens ProRail is dat netwerk onontbeerlijk vanwege mogelijke noodoproepen, zoals kinderen die te dicht bij het spoor spelen of een trein die ontspoort. In zo'n geval moeten alle treinen in dat gebied op de hoogte gesteld worden met één druk op de knop. Met gewone mobieltjes is dat niet mogelijk.

Reizigersvereniging Rover stelt echter dat direct telefooncontact tussen machinisten en de verkeersleiding geen voorwaarde is voor een veilige afwikkeling van het treinverkeer. Woordvoerster Sanne van Galen: "Daar zijn van oudsher de seinen voor". De Nederlandse Spoorwegen en ProRail noemen de kritiek van Rover kortzichtig en zelfs gevaarlijk aldus het Algemeen Dagblad. ProRail: "De gsm-storing konden we niet negeren. Zie het maar als een verkeerstoren die geen contact meer kan krijgen met de piloten in de lucht". De NS wil niet inhoudelijk ingaan op de kritiek en stelt dat eerst alles tot op de bodem moet worden uitgezocht. Door de storing raakten tienduizenden reizigers gedupeerd en werden vele mensen gedwongen alternatieve manieren te bedenken om op de plaats van bestemming te komen. 

Pin It
Bekeken: 1171x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/