Alkmaar, 08 mei 2014. Het nieuwe seizoen van Cultuurpark de Hout begint traditiegetrouw met ‘Jazz in de Hout’. Voor de elfde keer is de sfeervolle muzieknis in de Alkmaarder Hout de plaats waar elke jazzliefhebber kan genieten van een afwisselend programma van hoog niveau. Nieuw op het veld is Kunstnest. Jazz in de Hout vindt plaats op zondag 25 mei van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is natuurlijk gratis. Meer informatie over Jazz in de Hout en meer is te vinden op de website van Cultuurpark De Hout

Whoobab Swing (13.30-14.20 uur). De naam zegt het al: iets vaags dat swingt. Gespeeld door zeven muzikanten die muzikaal wortelen in jazz, swing en gypsie. De band reist langs kroegen, festivals en andere podia waar de muzikale wind de formatie brengt. Verder houden de bandleden van de kleur groen, niet van politiek, wel van sociologie, de zee, de stad, Bukowski.

Het Simone Honijk Kwartet (14.40-15.40 uur). De in Alkmaarse Honijk startte op 38-jarige leeftijd met de studie Vocal Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam, die zij met een prachtig resultaat afrondde. Daarnaast volgde zij zanglessen bij onder andere Mathilde Santing en Greetje Kauffeld. Vanaf 2003 treedt ze op met haar eigen kwartet en als gast-vocalist bij professionele jazzensembles. In 2007 bracht Simone haar debuut cd ‘Mosaic’ uit, gevolgd door ‘Interplay’ in 2008. Tijdens Jazz in de Hout krijgt het publiek ook nieuw materiaal te horen met het accent op jazzrock en fusionstijl.

De band Zandscape (16.00–17.00 uur) is geformeerd rond componist/bassist Mark Zandveld. Vaak vormen creativiteit en humor de basis van hun nummers. Achter dit speelplezier en de glimlach schuilt een bloedserieuze ambitie om een opvallende en kenmerkende vorm van expressie te creëren. Twee cd’s zagen inmiddels het daglicht: ‘All That jazz’ en ‘Zandscape’, die beide goede kritieken ontvingen.

Tijdens Jazz in de Hout exposeren in Kunstnest drie fotografen: Nico Benning (Beverwijk), Maartje Braak (Alkmaar) en Marlies Siewertsen (Kolhorn). Nico Benning houdt zich met name bezig met popfotografie en specifieke portretfotografie. Maartje Braak werkt vooral als natuurfotografe en zoekt daarin een expressie om haar liefde voor de natuur vorm te geven. Marlies Siewertsen fotografeert mensen op oude of lege locaties.

Pin It
Bekeken: 1466x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/