Alkmaar, 30 april 2014. Hoe zag Alkmaar er vroeger uit? Niet in 1583 of 1850 maar in 1957, 1965, 1972 en 1980. Zaterdag 17 mei neemt het Regionaal Archief bezoekers mee naar het Alkmaar van weleer tijdens een speciale presentatie waarin deze keer niet de binnenstad, maar juist de buitenwijken centraal zullen staan. Deze gratis toegankelijke presentatie wordt van 11.00 tot 12.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) gehouden in het gebouw van het archief aan de Bergerweg 1.

Inderdaad, een 'toen en nu' presentatie zonder Waagplein, Langestraat of Paardentram. Deze keer voert de virtuele stadswandeling door de buitenwijken. Onder andere worden bezocht: de gasfabriek aan de Helderseweg, de Huiswaarderbrug, Daalmeer, Huiswaard, de Nollenweg, de baileybrug, het Kooimeerplein, de Heilooër Tolweg, de Hoef én station Alkmaar Zuid. In de 1 uur durende presentatie wordt de situatie van toen en nu getoond (met enkele nooit eerder vertoonde foto's) en aangevuld met grappige en opmerkelijke verhalen.

Aanmelden voor de lezing kan via de website van het Regionaal Archief Alkmaar. Wie interesse heeft in historisch- of genealogisch onderzoek, kan tussen 12.30 en 15.30 uur gewoon in de studiezaal terecht. Ook zijn er diverse boeken en ansichtkaarten over Alkmaar en de regio te koop met een leuke korting.

 

Pin It
Bekeken: 1607x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/