Alkmaar, 29 april 2014. Cabareteske toneelstukken, Belgische humor en de nieuwste show van Paul de Leeuw: De Vest heeft het allemaal. Zaterdag 10 mei Eric van Sauers en Cees Geel geven een voorstelling over mannenvriendschap. Op woensdag 14 mei brengt Paul de Leeuw zijn nieuwste show ‘Ik ben rustig’ en ook de Belgische broers Kommil Foo zijn weer terug in Alkmaar met de bekroonde voorstelling ‘Breken’ op 16 mei. Ook uit België: de droge humor van Wim Helsen. Op 24 mei komt hij met de voorstelling ‘Spijtig, spijtig, spijtig’.

Raoul Heertje schreef een humoristische, ontroerende en herkenbare tekst voor Cees Geel en Eric van Sauers. Het cabareteske toneelstuk ‘Als je niet leeft kun je ook niet scoren’ vertelt met mooie voetbalanekdotes en grappige verhalen het verhaal van twee vrienden. Zo ontstaat een bijzonder en voor velen herkenbaar beeld van een mannenvriendschap. 

In zijn nieuwste voorstelling ‘Ik ben rustig’ wisselt Paul de Leeuw hilarische momenten af met persoonlijke ontboezemingen. Een man is in de vijftig en zoekt naar rust in zijn leven. Hij duikt onder een dekbed en laat de wereld even voor wat die is. Maar dan begint het te broeden... 

De broers Mich en Raf Walschaerts, oftewel Kommil Foo, zijn populair in Vlaanderen. Met hun eigenzinnige mix van cabaret, muziek en theater hebben ze een unieke stijl met ontroering, humor, muzikaliteit, poëzie en absurde beeldentaal. Na de première ‘Breken’ kreeg het duo geweldige recensies. Trouw: “Het is moeilijk onberoerd de zaal te verlaten”(****)

“Het is de geniale gekte van een Vlaming die weet wat theater maken is” schreef Trouw over ‘Spijtig spijtig spijtig’. De Belgische cabaretier Wim Helsen won er de Poelifinario mee, de cabaretprijs voor meest indrukwekkend programma van het seizoen. "Het is een mooi filosofisch betoog met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes (…)”, aldus de jury.

Meer informatie op de website van De Vest. Toegangskaarten kunnen ook worden gereserveerd via de kassa.

Pin It
Bekeken: 1361x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/