Alkmaar, 29 april 2014. Op 20 mei organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Alkmaar de gratis lezing ‘Verantwoordelijke pubers thuis’. Tijdens deze lezing komen diverse vaardigheden aan bod om pubers te helpen op te groeien tot verantwoordelijke jonge volwassenen. De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Alkmaar, De Mare.

Eén van de grote uitdagingen van ouders/opvoeders van pubers is weten hoe zij hen kunnen stimuleren vaardigheden te ontwikkelen om zelfstandig te worden. Pubers moeten leren hoe ze goede beslissingen kunnen nemen en dat kan het beste geleidelijk aan. Tijdens deze lezing worden tips gegeven ‘Hoe een puber te stimuleren op te groeien tot verantwoordelijke jonge volwassene’. De belangrijkste tips van deze formule zijn, een puber:

- laten deelnemen aan het beslissingsproces in het gezin;
- begeleiden om te leren zich respectvol en attent te gedragen;
- laten deelnemen aan gezinsactiviteiten;
- begeleiden in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl;
- begeleiden in het betrouwbaar zijn;
- begeleiden in het assertief zijn.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en ontvangen alle deelnemers een tipsheet/informatiefolder.

De lezing op  20 mei duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in Bibliotheek Alkmaar (De Mare), Laan van Straatsburg 2. Er zijn geen kosten. 
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden op de website van GGD Hollands Noorden via het online inschrijfformulier

Pin It
Bekeken: 1249x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/