Alkmaar, 28 april 2014. Het Rode Kruis is een organisatie die ook in Alkmaar zeer actief is. De vrijwilligers staan bij verschillende evenementen zoals; Koningsdag, schoolvoetbal, Alkmaar Ontzet en het Bevrijdingsfestival om eerste hulp te verlenen. Daarvoor zijn veel vrijwilligers in dienst die dit met veel plezier en inzet doen. Daar is evengoed geld voor nodig, maar het Rode Kruis is als non-profit organisatie afhankelijk van donaties. Tijdens de collecteweek van 15 t/m 21 juni probeert het voor elke afdeling geld op te halen. Dat gaat soms moeizaam, want het misverstand bestaat vaak nog dat een groot deel van het bedrag al weg is voor het zijn (verre) bestemming bereikt. De collecte is echter bedoeld voor ondersteuning binnen Alkmaar.

Met donaties kan het Rode Kruis Alkmaar niet alleen steun bieden, maar ook verschillende cursussen betaalbaar houden, zoals EHBO, AED/reanimatie of EHBO aan kinderen. Er is ook Welfare, waarbij een groep mensen prachtige (handwerk)spullen maakt om deze goedkoop aan te bieden.

Daarnaast richt de organisatie haar peilen al op 2015. Er komt dan een nieuwe WMO, waarbij de zorgstructuur binnen de gemeenten veranderd. Het Rode Kruis wil ook daarop flink gaan inzetten. Het doel is om mensen zelfredzaamheid bij te brengen in de breedste zin van het woord. Voor dit soort doelen wordt gezocht naar enthousiaste mensen. Wie zich daarbij wil melden als vrijwilliger, collectant, een cursus wil volgen of ideeën heeft om zelfredzaamheid binnen de regio te vergroten kan mailen naar u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer informatie over het Rode Kruis Alkmaar -hier-.

Pin It
Bekeken: 1168x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/