Alkmaar, 24 april 2014. Atletiekvereniging Hylas had de gesprekken over de International Children's Games 2015 stopgezet, omdat het ontstemd is over de huidige opzet. Het wil niet opdraaien voor de extra kosten van goede faciliteiten en zegt dat de achterban onvoldoende te porren zal zijn om het atletiekevenement te organiseren, omdat de ICG 2015 een regionaal karakter heeft, terwijl dit normaal gesproken niet het geval is. Alkmaarse atleten zouden door selectiewedstrijden allemaal buiten de boot kunnen vallen. Paul Bollen, coördinator van de Games liet weten dat Hylas de eigen atleten zelfs zou weerhouden van deelname als hier geen verandering in komt.

De reactie van Paul Bollen is duidelijk: "Als de Children's Games doorgaan, dan houden we het atletiekevenement, natuurlijk regionaal, desnoods bij Hera in Heerhugowaard of Trias in Heiloo. Die afstanden zijn te overzien." De zorgen bij Alkmaarse atletiekvereniging over faciliteiten blijken ongegrond, die worden gewoon geleverd. "Het enige dat Hylas eigenlijk hoeft te doen, is de kantine open te stellen". En mochten er onvoldoende vrijwilligers zijn, dan wordt er ruimer gezocht binnen Alkmaar en bij atletiekverenigingen in de regio. Bollen: "Ik vindt het erg jammer dat Hylas-voorzitter Theo van der Schaaf de kwestie via de pers heeft laten lopen." Hij benadrukt: "De Children's Games zijn uitstekende promotie voor de organiserende vereniging, en natuurlijk houden we de atletiek het liefst in eigen stad".

De organisatorische en facilitaire kwesties worden dus gedekt. Dan is de vraag dus of Hylas de poot stijf wil houden, puur vanwege regionale deelname die drie jaar geleden al aangekondigd was. Dat zal een horde boze ouders opleveren, al is niet duidelijk hoe die boycot gehandhaafd zou gaan worden. Het zal ook boze trainers opleveren, niet alleen voor de atleten, maar ook omdat er nu twee extra sprintbanen aangelegd gaan worden speciaal voor de Games. Komen die er niet, dan kan de club haar ambities in de wedstrijdatletiek niet nastreven, omdat het nu al krap is met verschillende loopgroepen in verschillende banen, en soms is het gewoon gevaarlijk. Sprint- en springtrainer Robin Korving: "Lopers vergeten af en toe dat er sprinters op volle snelheid, zeg 35 km/uur, voorbij komen. En er is nu nauwelijks plek voor hordelopers."

 

 

Pin It
Bekeken: 1327x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/