Alkmaar, 23 april 2014. Vrijdag 25 april luidt schaatser Koen Verweij, om 10.00 uur de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt, geheel volgens traditie, kan beginnen. Voorafgaand aan de opening wordt Koen Verweij door wethouder Mirjam Hamberg (SP) ontvangen in het stadhuis.

Koen Verweij, in 1990 geboren en opgegroeid in Alkmaar Noord, heeft het afgelopen jaar fantastische sportprestaties geleverd. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Op de 1500 meter langebaan schaatsen won hij een zilveren medaille, slechts 3 duizendste van een seconde verwijderd van het goud. Maar in de teamachtervolging kwam zijn revanche en met Sven Kramer en Jan Blokhuijsen heeft hij de gouden plak behaald. Ook na de Olympische Spelen was Koen succesvol.

Koen Verweij is lid van twee Alkmaarse sportverenigingen. De basis voor zijn Olympisch kampioenschap ligt bij de Alkmaarsche IJsclub (AIJC), waar hij zijn eerste schaatslessen kreeg. Daarnaast is Koen lid van de wielervereniging Alcmaria Victrix. Tijdens zijn middelbare schoolperiode was de schaatser topsporttalentleerling van het OSG Willem Blaeu in Alkmaar. Hij kon optimaal gebruik maken van de faciliteiten van deze topsporttalentschool in de Westrand. De gemeente Alkmaar is trots op Koen Verweij als ambassadeur voor de sport en de talentontwikkeling, een prachtig voorbeeld voor alle Alkmaarse sporters en talenten.

Pin It
Bekeken: 1220x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/