Alkmaar, 23 april 2014. Alkmaar Blues Express en Podium Victorie brengen blues van de allerhoogste plank naar Alkmaar. Vrijdag 2 mei staan namelijk Dana Fuchs en Ralph de Jongh op het programma. Ralph de Jongh maakt hiermee zijn langverwachte comeback.

De sound van Dana Fuchs is het beste te omschrijven als een mix van soul, blues en rock-‘n-roll. Met haar krachtige, rauwe en doorleefde stem weet ze tijdens een concert haar publiek vanaf de eerste noot te overtuigen. Na flink wat omzwervingen belandde Dana Fuchs op haar 19e totaal berooid in New York, waar ze aan de kost probeerde te komen als zangeres in het lokale clubcircuit. Daar werd ze opgemerkt door mensen die op Broadway het leven van Janis Joplin op het toneel zetten. De debuutplaat die uiteindelijk daaruit volgde, was binnen de kortste tijd uitverkocht. Op haar laatste album ‘Bliss Avenue’ (2013) bewijst Fuchs dat haar stem ontroerend en meeslepend is. De plaat is een combinatie van blues rock, country en een vleugje soul. Invloeden van The Rolling Stones, The Who en Led Zeppelin zijn duidelijk hoorbaar.

Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en meezingen. Op 14-jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld een gitaar en was al heel snel beter dan zijn leraar. In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee. Die nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards. Het ging uitstekend met Ralph; zowel solo als met zijn band Crazy Hearts wordt hij tot winnaar van de Dutch Blues Award 2011 voor Beste Vocalist gekroond. Maar ineens verdwijnt Ralph eind 2012 uit beeld door een post-viraal syndroom. 2013 was een slecht jaar voor de artiest, maar hij is een vechter en kondigde onlangs zijn come-back aan! Een nieuw album en een nieuwe tour. 

Meer informatie over tijden en kaartverkoop op de website van Podium Victorie.



--------------------------------------------------------------------------

Pin It
Bekeken: 1481x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/